28
Dec
09

Många topplistor så här års

Så här års hör det till att göra tillbakablickar och reflektera över året som gått. I år passar man ju även på att titta tillbaks på årtiondet som gått. Det blir många topplistor och jag tänkte idag bara peka ut några som jag uppskattat.

The top underreported tech stories of 2009
Detta år när Android, Windows 7, Oracle/Sun och mycket annat varit hett i media så känns det bra att ta en titt på viktiga nyheter som inte fått så mycket uppmärksamhet. Mina favoriter i den listan är så klart GPU computing som man inte vet om det kommer bli större eller inte. Grafikkorten kanske i framtiden bakas in i processorn. Sen är det kul att läsa att Ruby on Rails börjar få mer respekt. Skall bli spännande att se vad som händer med Rails kommande år.

Konflikterna som dyker upp i Afrika när rika länder vill komma åt naturtillgångar är väl inget nytt, men att det rörde sig om dessa metaller som används till mobiltelefoner och PC visste jag inte.

The decade’s 30 biggest tech flops
En kul sammanställning över ett helt gäng produkter som kommit men aldrig slagit igenom. Någon du äger? Själv har jag missat alla dessa, även om jag minns flera när de kom. Gör en kul jämförelse: räkna hur många gånger Apple är med och hur många gånger Microsoft är med.

The 20 most innovative consumer electronics products of the decade
Som motvikt till förra listan måste man ju ta med denna. Gör en kul jämförelse igen: räkna hur många gånger Apple är med och hur många gånger Microsoft är med…

Sist men inte minst måste jag ju ha något om spel 🙂 Vi tar både Ryan’s och Drew’s Top 10 Games of 2009. Jag håller med Drew om att Wii Sport Resort är kul även om basketbollen hatar oss båda. Min dotter Maja 6 år spöar mig om…


Lämna en kommentar


Kategorier

Arkiv

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör som 1 annan, prenumerera du med.